Skocz do zawartości

Sierpień

Strona główna

Kulinarny camp uczniów z ZSEU w Żychlinie

Troje uczniów technikum żywienia z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie wzięło udział w międzynarodowym kulinarnym campie – Skills challenge summer camp, który odbywał się w Łodzi.

Od 31 lipca do 5 sierpnia uczniowie mieli okazję pracować w międzynarodowej Akademii kulinarnej Ashanti pod okiem wyśmienitych fachowców. Podczas tego wyjątkowego tygodnia zapoznali się ze sztuką carvingu, przygotowania pralin czy ramenu, a także odbyli warsztaty sommelierskie. Intensywny tydzień zakończono uroczystym podsumowaniem z wręczeniem certyfikatów.

Pola Pyzdrowska, Paulina Wojtyła oraz Jakub Jacolik z pewnością już wkrótce wykorzystają zdobytą wiedzę i doświadczenie w zbliżającym się roku szkolnym. Organizatorem było FRSE i Erasmus +.

Źródło: ZSEU w Żychlinie
Kulinarny camp uczniów z ZSEU w Żychlinie
Kulinarny camp uczniów z ZSEU w Żychlinie
Kulinarny camp uczniów z ZSEU w Żychlinie
Kulinarny camp uczniów z ZSEU w Żychlinie
Kulinarny camp uczniów z ZSEU w Żychlinie
© 2023 Starostwo Powiatowe w Koninie – Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: WR Consulting