Uczniowie z Żychlina odbyli staż w Hiszpanii
Osiemnaścioro uczniów z Zespołu Szkół Ekonomiczno – Usługowych w Żychlinie przez cztery tygodnie uczestniczyło w stażu, w ramach projektu Erasmus + „Bilet do przyszłości w karierze zawodowej ".
Od 6 lipca do 3 sierpnia wychowankowie z klas technikum żywienia, hotelarstwa i organizacji reklamy doskonalili swoje umiejętności zawodowe na europejskim rynku pracy. Cały pobyt w miejscowości Sewillia zorganizowała firma euroMind, która zapewniła w ramach projektu, miejsca odbywania stażu na bardzo wysokim poziomie. Dzięki temu uczniowie z Żychlina zwiększyli swoje kompetencje zawodowe oraz przełamali bariery komunikacyjne. Uczestnicząc w kursach językowych, poznawali i stosowali branżowe słownictwo, zarówno w języku angielskim, jak i hiszpańskim.
Oprócz pracy w hiszpańskich firmach uczestnicy poznawali kulturę oraz tradycje tego kraju. Zwiedzili między innymi Malagę i Kordobę. Zorganizowano również wycieczkę do Portugalii. Stażyści mieli również okazję uczestniczyć w pokazie tańca flamenco oraz w warsztatach z krojenia słynnej szynki jamon iberico.Staż w Sewilli okazał się niewątpliwym sukcesem dla szkoły. Uczniowie wrócili zadowoleni, z nowymi doświadczeniami, które będą mogli wykorzystać w swoim rozwoju zawodowym i osobistym. W Hiszpanii uczniowie byli pod opieką Jolanty Knapkiewicz i Elżbiety Sell, które są również autorami projektu.
Od 6 lipca do 3 sierpnia wychowankowie z klas technikum żywienia, hotelarstwa i organizacji reklamy doskonalili swoje umiejętności zawodowe na europejskim rynku pracy. Cały pobyt w miejscowości Sewillia zorganizowała firma euroMind, która zapewniła w ramach projektu, miejsca odbywania stażu na bardzo wysokim poziomie. Dzięki temu uczniowie z Żychlina zwiększyli swoje kompetencje zawodowe oraz przełamali bariery komunikacyjne. Uczestnicząc w kursach językowych, poznawali i stosowali branżowe słownictwo, zarówno w języku angielskim, jak i hiszpańskim.
Oprócz pracy w hiszpańskich firmach uczestnicy poznawali kulturę oraz tradycje tego kraju. Zwiedzili między innymi Malagę i Kordobę. Zorganizowano również wycieczkę do Portugalii. Stażyści mieli również okazję uczestniczyć w pokazie tańca flamenco oraz w warsztatach z krojenia słynnej szynki jamon iberico.Staż w Sewilli okazał się niewątpliwym sukcesem dla szkoły. Uczniowie wrócili zadowoleni, z nowymi doświadczeniami, które będą mogli wykorzystać w swoim rozwoju zawodowym i osobistym. W Hiszpanii uczniowie byli pod opieką Jolanty Knapkiewicz i Elżbiety Sell, które są również autorami projektu.