Praktyki u Okrasy
Emila Wiśniewska, Ewa Rusek, Marlena Koźmińska, Adrian Grzemski, uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych Zespołu Szkół Ekonomiczno – Usługowych w Żychlinie oraz tegoroczny absolwent Michał Trawiński będą doskonalić swój warsztat zawodowy w restauracji Karola Okrasy.
Uczniowie ZSEU w Żychlinie w lipcu odbędą 4-tygodniowe praktyki zawodowe w restauracji Platter by Karol Okrasa hotelu InterContinental w Warszawie. – Możliwość praktykowania pod okiem tak znamienitego gastronoma, to pokłosie jednodniowych warsztatów, które Karol Okras przeprowadził w naszej placówce na początku roku. Nasz szkoła przywiązuje dużą wagę do praktycznej nauki zawodu, a współpraca z tak szanowanym restauratorem i możliwość odbycia praktyki zawodowej naszych uczniów w prestiżowym zakładzie gastronomicznym stanowi dla nas wielkie wyróżnienie. Uczniowie będą poznawać tajniki wspaniałej kuchni oraz nowoczesne rozwiązania technologiczne – mówi Anna Matczak–Gaj, dyrektor ZSEU w Żychlinie.
Uczniowie ZSEU w Żychlinie w lipcu odbędą 4-tygodniowe praktyki zawodowe w restauracji Platter by Karol Okrasa hotelu InterContinental w Warszawie. – Możliwość praktykowania pod okiem tak znamienitego gastronoma, to pokłosie jednodniowych warsztatów, które Karol Okras przeprowadził w naszej placówce na początku roku. Nasz szkoła przywiązuje dużą wagę do praktycznej nauki zawodu, a współpraca z tak szanowanym restauratorem i możliwość odbycia praktyki zawodowej naszych uczniów w prestiżowym zakładzie gastronomicznym stanowi dla nas wielkie wyróżnienie. Uczniowie będą poznawać tajniki wspaniałej kuchni oraz nowoczesne rozwiązania technologiczne – mówi Anna Matczak–Gaj, dyrektor ZSEU w Żychlinie.