Uczniowie ZSEU w Żychlinie z sukcesami
Dopiero początek roku szkolnego, a uczniowie 4 klasy technikum gastronomicznego z ZSEU w Żychlinie mogą pochwalić się sukcesami.
Małgorzata Kubsik i Jakub Jacolik po wieloetapowych eliminacjach zostali wpisani w poczet studentów III edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Znaleźli się w elitarnym gronie 24 uczniów z całej Polski, którzy przez 10 miesięcy będą pobierali nauki od najlepszych szefów kuchni.
Poziom Akademii jest bardzo wysoki. W ubiegłym roku Żychlin miał w niej również swojego reprezentanta - tegoroczną absolwentkę Polę Pyzdrowską, która wspierała merytorycznie swoich młodszych kolegów.
Warto dodać, że Małgosia z Jakubem dostali także zaproszenie na kolację do Restauracji by Belvedere, jako nagrodę z eliminacji.
Ponadto, Jakub Jacolik zakwalifikował się do projektu realizowanego we współpracy z MAKRO „Szef dla młodych talentów”, pokonując w eliminacjach 600 uczniów. Znalazł się on na szczycie listy najlepszych adeptów sztuki kulinarnej.
Gratulujemy. Ten rok zdecydowanie będzie interesujący dla młodych kucharzy.
Źródło: ZSEU w Żychlinie
Małgorzata Kubsik i Jakub Jacolik po wieloetapowych eliminacjach zostali wpisani w poczet studentów III edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Znaleźli się w elitarnym gronie 24 uczniów z całej Polski, którzy przez 10 miesięcy będą pobierali nauki od najlepszych szefów kuchni.
Poziom Akademii jest bardzo wysoki. W ubiegłym roku Żychlin miał w niej również swojego reprezentanta - tegoroczną absolwentkę Polę Pyzdrowską, która wspierała merytorycznie swoich młodszych kolegów.
Warto dodać, że Małgosia z Jakubem dostali także zaproszenie na kolację do Restauracji by Belvedere, jako nagrodę z eliminacji.
Ponadto, Jakub Jacolik zakwalifikował się do projektu realizowanego we współpracy z MAKRO „Szef dla młodych talentów”, pokonując w eliminacjach 600 uczniów. Znalazł się on na szczycie listy najlepszych adeptów sztuki kulinarnej.
Gratulujemy. Ten rok zdecydowanie będzie interesujący dla młodych kucharzy.
Źródło: ZSEU w Żychlinie