Jakub Jacolik z ZSEU w Żychlinie z wyróżnieniem
Jakub Jacolik, uczeń Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie został wyróżniony podczas XVI edycji prestiżowego konkursu kulinarnego „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024”.
Na konkurs Jakub przygotował schab souse-vide z sosem śliwkowym, kaszotto grzybowym i aromatyczną gruszką. Dzięki swojemu talentowi i ciężkiej pracy znalazł się on w gronie 10 finalistów. Warto dodać, że o finał walczyło aż 52 uczniów.
Do konkursu przygotowywała ucznia Katarzyna Hryciuk. Podziękowania składamy Bartłomiejowi Brzozowskiemu za techniczną pomoc oraz Ewie Wilczewskiej, która wspierała Jakuba podczas dwudniowych zmagań konkursowych w Chefs Culinary.
Ten wyjątkowy konkurs ma ważne miejsce w kulinarnym świecie. Od 16 edycji organizatorem jest firma Unilever Food Solutions Polska. Partner wydarzenia to Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere, a sponsorami byli: HENDI Polska, GRAPIL - producent odzieży służbowej i AMT Gastroguss Polska.
Warto dodać, że od października Jakub jest studentem Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere.
Źródło: ZSEU w Żychlinie
Na konkurs Jakub przygotował schab souse-vide z sosem śliwkowym, kaszotto grzybowym i aromatyczną gruszką. Dzięki swojemu talentowi i ciężkiej pracy znalazł się on w gronie 10 finalistów. Warto dodać, że o finał walczyło aż 52 uczniów.
Do konkursu przygotowywała ucznia Katarzyna Hryciuk. Podziękowania składamy Bartłomiejowi Brzozowskiemu za techniczną pomoc oraz Ewie Wilczewskiej, która wspierała Jakuba podczas dwudniowych zmagań konkursowych w Chefs Culinary.
Ten wyjątkowy konkurs ma ważne miejsce w kulinarnym świecie. Od 16 edycji organizatorem jest firma Unilever Food Solutions Polska. Partner wydarzenia to Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere, a sponsorami byli: HENDI Polska, GRAPIL - producent odzieży służbowej i AMT Gastroguss Polska.
Warto dodać, że od października Jakub jest studentem Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere.
Źródło: ZSEU w Żychlinie