Kulinarny camp uczniów z ZSEU w Żychlinie
Troje uczniów technikum żywienia z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie wzięło udział w międzynarodowym kulinarnym campie – Skills challenge summer camp, który odbywał się w Łodzi.
Od 31 lipca do 5 sierpnia uczniowie mieli okazję pracować w międzynarodowej Akademii kulinarnej Ashanti pod okiem wyśmienitych fachowców. Podczas tego wyjątkowego tygodnia zapoznali się ze sztuką carvingu, przygotowania pralin czy ramenu, a także odbyli warsztaty sommelierskie. Intensywny tydzień zakończono uroczystym podsumowaniem z wręczeniem certyfikatów.
Pola Pyzdrowska, Paulina Wojtyła oraz Jakub Jacolik z pewnością już wkrótce wykorzystają zdobytą wiedzę i doświadczenie w zbliżającym się roku szkolnym. Organizatorem było FRSE i Erasmus +.
Źródło: ZSEU w Żychlinie
Od 31 lipca do 5 sierpnia uczniowie mieli okazję pracować w międzynarodowej Akademii kulinarnej Ashanti pod okiem wyśmienitych fachowców. Podczas tego wyjątkowego tygodnia zapoznali się ze sztuką carvingu, przygotowania pralin czy ramenu, a także odbyli warsztaty sommelierskie. Intensywny tydzień zakończono uroczystym podsumowaniem z wręczeniem certyfikatów.
Pola Pyzdrowska, Paulina Wojtyła oraz Jakub Jacolik z pewnością już wkrótce wykorzystają zdobytą wiedzę i doświadczenie w zbliżającym się roku szkolnym. Organizatorem było FRSE i Erasmus +.
Źródło: ZSEU w Żychlinie