Konkurs kulinarny "Skarby wielkopolskiej spiżarni"
Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa ogłosiła konkurs kulinarny pt. "Skarby wielkopolskiej spiżarni", skierowany do wszystkich Kół Gospodyń Wiejskich z obszaru Wielkopolski.
Konkurs podzielono na dwa etapy: Pierwszy, odbędzie się w każdym powiecie województwa wielkopolskiego. Zwycięzcy (zdobywcy I miejsca w każdym z powiatów) przejdą do etapu wojewódzkiego, który wyłoni trzy najlepsze prace konkursowe.
Konkurs polega na przygotowanie regionalnego przetworu z polskich owoców lub warzyw, charakterystycznego dla regionu działania KGW wraz z opisem receptury. Podzielony jest na 2 kategorie:
Szczegóły dostępne są w regulaminie dostępnym na stronie ARiMR pod adresem: Konkurs kulinarny "Skarby wielkopolskiej spiżarni" na stronie Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
Źródło: ARiMR
Konkurs podzielono na dwa etapy: Pierwszy, odbędzie się w każdym powiecie województwa wielkopolskiego. Zwycięzcy (zdobywcy I miejsca w każdym z powiatów) przejdą do etapu wojewódzkiego, który wyłoni trzy najlepsze prace konkursowe.
Konkurs polega na przygotowanie regionalnego przetworu z polskich owoców lub warzyw, charakterystycznego dla regionu działania KGW wraz z opisem receptury. Podzielony jest na 2 kategorie:
- przetwory słodkie (z dodatkiem cukru/miodu lub innych substancji słodzących),
- przetwory wytrawne (np. słone lub pikantne).
Szczegóły dostępne są w regulaminie dostępnym na stronie ARiMR pod adresem: Konkurs kulinarny "Skarby wielkopolskiej spiżarni" na stronie Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
Źródło: ARiMR