Konferencja „Tradycje kulinarne polskiej wsi”
Konferencja „Tradycje kulinarne polskiej wsi”
Gospodynie z KGW Mniszki (gmina Skulsk), laureatki konkursu “Polska wieś smakuje” w kategorii „Potrawy z drobiu i ryb”, zaprezentują się podczas konferencji „Tradycje kulinarne polskiej wsi”, która odbędzie się 25 listopada 2021 roku.
Podczas spotkania koła gospodyń wiejskich, instytucje kultury, lokalne grupy działania i organizacje pozarządowe działające na obszarach wiejskich będą miały okazję do poszerzenia swej wiedzy na temat produktów regionalnych i lokalnych. Dodatkowo, organizatorzy spotkania przybliżą zagadnienia związane ze znakowaniem jakości produktów tradycyjnych oraz promocją polskiego dziedzictwa kulinarnego.
Wydarzenie realizowane jest przez Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi we współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego na zlecenie Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie w ramach projektu „Tradycyjne praktyki kulinarne szansą dla współczesnych wiejskich gospodarstw domowych” finansowanego z Planu operacyjnego KSOW na lata 2020-2021.
Szczegóły wydarzenia dostępne są pod adresem https://nikidw.edu.pl/
Źródło:Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi
Gospodynie z KGW Mniszki (gmina Skulsk), laureatki konkursu “Polska wieś smakuje” w kategorii „Potrawy z drobiu i ryb”, zaprezentują się podczas konferencji „Tradycje kulinarne polskiej wsi”, która odbędzie się 25 listopada 2021 roku.
Podczas spotkania koła gospodyń wiejskich, instytucje kultury, lokalne grupy działania i organizacje pozarządowe działające na obszarach wiejskich będą miały okazję do poszerzenia swej wiedzy na temat produktów regionalnych i lokalnych. Dodatkowo, organizatorzy spotkania przybliżą zagadnienia związane ze znakowaniem jakości produktów tradycyjnych oraz promocją polskiego dziedzictwa kulinarnego.
Wydarzenie realizowane jest przez Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi we współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego na zlecenie Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie w ramach projektu „Tradycyjne praktyki kulinarne szansą dla współczesnych wiejskich gospodarstw domowych” finansowanego z Planu operacyjnego KSOW na lata 2020-2021.
Szczegóły wydarzenia dostępne są pod adresem https://nikidw.edu.pl/
Źródło:Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi