Agata Wieczorkiewicz i Natalia Niemiec z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie znalazły się na podium eliminacji okręgowych XXIV Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.
Uczennice klasy IV technikum żywienia i usług gastronomicznych brały udział w zmaganiach okręgowych na początku roku (3 stycznia 2020 r.). Organizatorzy Olimpiady stawiają sobie za cel rozwijanie zainteresowań młodzieży i nauczycieli szkół ponadpodstawowych problemem żywienia, upowszechnianie wzorców racjonalnego żywienia oraz promocję zdrowia.
Na wyniki eliminacji okręgowych trzeba było czekać blisko miesiąc. Agata Wieczorkiewicz zajęła pierwsze miejsce, a Natalia Niemiec zdobyła trzecią pozycję. Do etapu centralnego zmagań, z czwartym wynikiem w Polsce, awansowała Agata Wieczorkiewicz, która jest ubiegłoroczną finalistką Olimpiady.
Uczennice klasy IV technikum żywienia i usług gastronomicznych brały udział w zmaganiach okręgowych na początku roku (3 stycznia 2020 r.). Organizatorzy Olimpiady stawiają sobie za cel rozwijanie zainteresowań młodzieży i nauczycieli szkół ponadpodstawowych problemem żywienia, upowszechnianie wzorców racjonalnego żywienia oraz promocję zdrowia.
Na wyniki eliminacji okręgowych trzeba było czekać blisko miesiąc. Agata Wieczorkiewicz zajęła pierwsze miejsce, a Natalia Niemiec zdobyła trzecią pozycję. Do etapu centralnego zmagań, z czwartym wynikiem w Polsce, awansowała Agata Wieczorkiewicz, która jest ubiegłoroczną finalistką Olimpiady.